O czym chcesz poczytać na blogach?

Tagliatelle

Posypane kolendrą

    • 6 jaj ugotowanych na twardo
    • 1 puszka kiełków
    • 1 puszka ananasów
    • 1 por

    Sposób przyrządzenia

    Szynkę, ananas i jajka pokroić w drobną kostkę.

    W przezroczystej misce układać warstwami szynkę, jajka przyprawione sola i pieprzem, majonez, kukurydzę, por, ananas, a na końcu kiełki.

    Odstawic na pół godziny

    Szczegóły wpisu

    Tagi:
    • salatka
    Autor(ka):
    adrianna1479
    Czas publikacji:
    sobota, 07 kwietnia 2012 20:26

    Opcje

    • Przejdź do wpisu „Salatka warstwowa z ananasem”
  • poniedziałek, 02 kwietnia 2012
    • Tagliatelle z szynką i sosem grzybowym

      Składniki

      • garść grzybów suszonych
      • kostka rosołowa grzybowa
      • opakowanie szynki hiszpańskiej/włoskiej
      • makaron tagliatelle
      • śmietanka 30%
      • rukola
      • 1 duża cebula
      • prażony.

  • Gotowanie z Alicją

      Konserwowego
    • 3/4 kostki rosołowej (tzw. kogutka)
    • 100 ml oliwy z oliwek
    • sól.

    Sposób przyrządzenia

    Makaron ugotować al\'dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

    Odcedzić.

    W rondlu rozgrzać oliwę.

    Zeszklić na niej oczyszczoną, umytą i pokrojoną w półplasterki porę.

    Podlać wodą i dusić do miękkości pora.

    Pod koniec duszenia dodać pokruszoną kostkę rosołową, pokrojony w kostkę speck i osączony z zalewy groszek konserwowy.

    Sosem polać gorący makaron.

    Posolić i posypać startym parmezanem.

    Wszystko wymieszać

    Tagi: tagliatelle
    16:36, alice1860
    Link
    czwartek, 09 lutego 2012
    Sernik na zimno magdy

    Składniki

    • 60 dag twarogu
    • 3 żółtka
    • 150 ml śmietanki 30 %
    • 15 dag masła
    • ? szklanki cukru
    • 10 dag rodzynek
    • 10 dag kandyzowanej skórki cytrynowej
    • 10 dag truskawek
    • 1 paczka galaretki wiśniowej
    • blat biszkoptowy

    Sposób przyrządzenia

    Twaróg przetrzeć przez sitko .

    Wymieszać ze śmietanką.

    YANE to ne ya blog

    Czyli skromny stroj i fryzura opraz firmowy usmiech nr 8 ;)))
    Inspektorzy sie pojawiaja w porze kolacji, czujnie lustrujac wszystkie te wsyprzatane katy. Nic nie mowia, ale pewnie sa glodni. Szykujemy wiec im salatke caprese. Z duma stawiamy to urzekajace w swej prostocie dzielo kulinarne. A tu pojawiaja sie pytania typu: *a to co to zielone? (chodzilo o listki bazylii); *to jajko? (chodzilo o mozzarelle). Suszone pomidory zostaja nieufnie obwachane. Nastepnie pada stwierdzenie, ze mozna bylo te pomidory podac z cebulka (trzymajcie mnie!).
    Nastepnego dnia inspektorzy udaja sie na eksploracje miasta, my w tym czasie odkurzamy (okruszki, wlosy i te sprawy) i znow przeplnieni dobrymi checiami robimy sznycle z indyka w polewie grzybowej z zielonym tagliatelle. Kuchnie wspaniale wypelnia aromat grzybow i bialego wina. Polewa jest pyszna, sznycle zlote, a makaron al dente. Glodni inspektorzy precz odrzucaja wspomnienia o pawiach tudziez innym ptactwie zamieszkujacym Lazienki i weszac niespokojnie zasiadaja do stolu. A my dumni i bladzi serwujemy im danie dnia. Pada na nas zdziwiony wzrok, ktory nastepnie opada ku tagliatelle. Polewa jest w ogole ofukana, bo wino, parmezan i takie tam...
    A trzeciego dnia mamy dosc. Robimy im kotlety schabowe, ziemniaki, kalafior z bulke tarta. Oni sa szczesliwi i zadowoleni, my poniekad tez.
    Nie wiem jakie stad wnioski plyna. Byc moze taki, ze kuchnia polska rulezzz ;)))))


    YANE by neya 2004-06-16 20:59:57
    skomentuj(0)


    Kuchenne Rewolucje Giny M.

    Uprzednio pozostałe powietrze z woreczka. Schładzać w lodówce przez minimum 8 godzin (maksymalnie przez 24 godziny). Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Udka ułożyć  w brytfance razem z marynatą. Piec raz odwracając przez około 50 - 60 minut, aż kurczak będzie lekko brązowy, soczysty i miękki. Podawać z zieloną mieszaną sałatą z dresingiem.

    Smacznego :)


    


    Tagi: kurczak
    20:51, ginam35 , Kurczak
    Link Dodaj komentarz »
    sobota, 31 marca 2012

      Tagliatelle  z cukinią i łososiem