O czym chcesz poczytać na blogach?

Sznycel

Kuchnia on-line

Kuchnia on-line

Przepisy kulinarne on-line
Kategorie: Wszystkie | Baekenofe | Bitki | Brukiew | Bukiet | Buraczki | Chleb | Chłodnik | Ciasta | Cukinia | Founde | Gołąbki | Grill | Info | Kapusta | Krem | Kurczak | Makaron | Omlet | Owoce morza | Pieczeń | Pory | Racuszki | Ryba | Sałatki | Strona główna | Sznycle | Szparagi | Wieprzowina | Zapiekanka | Zioła | Zupy | Żabie udka
RSS
piątek, 25 czerwca 2010
Sznycle rybne
Jeśli od jadania ryb powstrzymuje kogoś obawa przed ośćmi - sznycle są idealnym wyjściem.
Więcej »

Tagi: ryba sznycle sznycle rybne
18:45, kuchniaonline , Ryba
Link Dodaj komentarz »

Gotowanie z Alicją

niedziela, 11 marca 2012
Surówka z kukurydzą

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 marchew
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • kilka kropel octu jabłkowego
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przyrządzenia

Kapustę opłukać i poszatkować.

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach -dodać do kapusty.

Natkę pietruszki i szczypiorek opłukać i posiekać.

Do rozdrobnionych warzyw dodać osączoną kukurydzę konserwową, majonez, poszczypcie soli i pieprzu świeżo zmielonego oraz kilka kropel octu jabłkowego.

Dokładnie wymieszać i gotowe

Tagi: surówka
13:43, alice1860
Link
sobota, 10 marca 2012
Sznycle z serem

Składniki

  • 6 sznycli wieprzowych
  • sól
  • pieprz
  • 3 plastry wędzonego sera

Kuchnia Bakino

G mrożonych warzy
- 2 jajka
- 2 duże cebule
- 50 g masła
- 100 g bułki tartej
- 100 ml oleju do smażenia
- sól
- świeżo zmielony pieprz

Warzywa (brukselka, kalafior, brokuły, marchew, fasolkę szparagową) ugotować w osolonej wodzie. Osączyć, przestudzić i posiekać nożem lub rozdrobnić w malakserze.
Cebule oczyścić, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Połączyć rozdrobnione warzywa, cebulę, jajka i połowę bułki tartej, doprawić solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Uformować wilgotnymi dłońmi owalne, lekko spłaszczone sznycle i obtoczyć je w reszcie bułki tartej. Na teflonowej patelni rozgrzać olej, smażyć sznycle z obu stron, aż zrumienią się na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

09:57, bakino , dania z warzyw i grzybów
Link Dodaj komentarz »
środa, 12 kwietnia 2006
Roladki z cukinii

Składniki:
- 2 – 3 cukinie
- 7.

kulinariaadriana

Składniki:

  • schab cielęcy
  • masło
  • bułka tarta
  • cytryny
  • sól
  • pieprz
  • jajka
  • mąka poznańska

Schab rozkrawamy na sznycle. Cienko rozbijamy. Marynujemy w soku z cytryny (kotlety skrapiamy sokiem cytrynowym) przez 1 godzinę. Panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na maśle z odrobiną oliwy na złoty kolor. Każdą stronę sznycla lekko solimy oraz pieprzymy świeżo mielonym pieprzem. Sznycle obkładamy cienkimi plasterkami masła i wstawiamy do piekarnika 180oC na 5 minut.

Każdy sznycel przybieramy jakiem sadzonym (jajka smażymy na smalcu). Podajemy z puree ziemniaczanym oraz marchewką z groszkiem na słodko.

Obecnie nie ma wymogu podawania sznycla z jajkiem.

09:13, adrianbogacki , cielęcina
Link Dodaj komentarz »
Roladki z kurczaka z pistacjami

Składniki:

  • 4 udka kurczaka