O czym chcesz poczytać na blogach?

Przejdź do wyników poniżej

Surówka

Najlepsze hotele we Wrocławiu - COHM Hotel Management

    Czas publikacji:
    piątek, 02 marca 2012 11:36

    Opcje

    • Przejdź do wpisu „EURO 2012 - rezerwacje dostępne na portalach (3 noce)”
    • Dodaj komentarz do wpisu „EURO 2012 - rezerwacje dostępne na portalach (3 noce)”
  • poniedziałek, 27 lutego 2012
    • Lunch menu restauracja Europejska 27.02-02.03.2012

      Witam

      Lunch menu na aktualny tydzień :)

      Poniedziałek 27.02.2012
      Zupa z zielonego groszku

      Faworki drobiowe

      Frytki

      Surówka z selera z jabłkiem

  • ...Quod Me nutrit Me destruit... - Onet.pl Blog


    Sałata zielona z olejem - 55 kcal/4.7 g tłuszczu
    Sałata zielona ze śmietaną - 40 kcal/2.3 g tłuszczu
    Sałatka jarzynowa z majonezem - 192 kcal/16.5 g tłuszczu
    Sałatka śledziowa - 154 kcal/9.4 g tłuszczu
    Sałatka z czerwonej kapusty - 83 kcal/6.5 g tłuszczu
    Schab pieczony - 212 kcal/14.1 g tłuszczu
    Stek wieprzowy - 472 kcal/42.7 g tłuszczu
    Surówka z cykorii i jabłek - 162 kcal/15.5 g tłuszczu
    Surówka z kapusty białej - 67 kcal/4.4 g tłuszczu
    Surówka z kapusty kwaszonej - 68 kcal/4.4 g tłuszczu
    Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem - 94 kcal/7.7 g tłuszczu
    Surówka z kapusty pekińskiej, jabłek, papryki - 53 kcal/3.5 g tłuszczu, Surówka z marchwi i jabłek - 59 kcal/0.2 g tłuszczu
    Surówka z ogórków i pomidorów - 32 kcal/1.6g tłuszczu
    Surówka z owoców - 102 kcal/0.2 g tłuszczu
    Surówka z owoców i warzyw - 147 kcal/13.6 g tłuszczu
    Surówka z papryki - 90 kcal/7.1 g tłuszczu
    Surówka z pomidorów - 14 kcal/0.2 g tłuszczu
    Surówka z porów z jabłkami - 140 kcal/11.7 g tłuszczu
    Surówka z rzodkiewki - 93 kcal/5.6 g tłuszczu
    Surówka z selerów - 92 kcal/7 g tłuszczu
    Surówka z selerów, jabłek i marchwi - 60 kcal/0.2 g tłuszczu
    Wieprzowina gotowana - 372 kcal/29.8 g tłuszczu
    Winegret - 649 kcal/72.1 g tłuszczu
    Zupa cebulowa - 46 kcal/2.8 g tłuszczu
    Zupa.

    HIT PYCHOTKA

  • Pory
  • półkruche
  • przekąski
  • przyprawa
  • Przyprawa do mięsa i drobiu
  • pstrąg
  • Rogaliki
  • rosołek domowy
  • rosół
  • ruskie
  • ruskie pierogi
  • ryba
  • ryby
  • ryż
  • sałatka
  • sałatka brokułowa
  • sałatka jarzynowa
  • sałatka krabowa
  • sałatka rybno-ryżowa
  • Sałatka ryżowa
  • sałatka śledziowa
  • sernik
  • sernik bez pieczenia
  • sernik wiedeński
  • shoarma
  • sos
  • sos czosnkowy
  • sos majonezowy
  • sos tatarski
  • sos winegret
  • stefanka
  • strucla
  • suflet
  • surówka
  • surówka porowa
  • surówka z.

  • waga.blog


    łącznie - 1010 kcal :-)

    dieta jak narazie idzie dobrze, nie jestem głodna a wręcz przeciwnie po zjedzeniu tak obfitej kolacji czuję się strasznie pełna.
    ciekawe co waga pokarze rano ?

    skomentuj (7)

    opis diety 2003-08-20 09:27:46

    dieta trwa 14 dni i można schudnąć 5 kg nie wolno jej przedłużać.

    poniedziałek:
    śniadanie: 1-2 ugotowane jajka, grejfrut, herbata lub kawa bez cukru
    II śniadanie: dużo świeża brzoskwinia
    obiad: 3 jajka, grejfrut, kawa lub herbata bez cukru
    podwieczorek: 2 śliwki
    kolacja: 3 jajka, pomidor, surówka z marchwi lub selera, kromka chleba

    wtorek:
    śniadanie: 1-2 ugotowane jajka, grejfrut, herbata lub kawa bez cukru
    II śniadanie: pomarańcza
    obiad: 1-2 jajka, grejfrut, kawa lub herbata bez cukru
    podwieczorek: 2 orzechy włoskie
    kolacja: gotowany pulpet drobiowy, pomidor, surówka z ogórków, herbata lub kawa bez cukru

    środa:
    śniadanie: 1-2 ugotowane jajka, grejfrut, herbata lub kawa bez cukru
    II śniadanie: nektaryna
    obiad: 1-2 jajka, szpinak, kawa lub herbata bez cukru
    podwieczorek: 2 łyżeczki rodzynek
    kolacja: 2 kotlety drobiowe lub jagnięce, surówka z selera i ogórków, pomidory,.

    Sałatki

    Sałatki

    Styczeń 15, 2010

    Surówka z kapusty pekińskiej

    Filed under: sałata, surówka — Tagi: surówka z kapusty pekińskiej — salatki @ 9:57 am

    Surówka z kapusty pekińskiej:

    Składniki:

    • 1/2 kapusty pekińskiej
    • 1/2 papryki
    • mała cebula czerwona
    • 1/2 mandarynki
    • koperek
    • zielona pietruszka
    • 2 łyżki majonezu
    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • sól, cukier, pieprz, sok z cytryny – do smaku
    Kapustę siekamy drobno, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Kawałki mandarynki kroimy na pół. Wszystkie składniki wkładamy do miski. Majonez mieszamy z jogurtem, ziołami i przyprawami do smaku. Dodajemy do warzyw. Mieszamy i odstawiamy, żeby składniki się przegryzły.
    Polecam również inne bardzo smaczne surówki

    anitkaaa blog


    Tak bardzo. bardzo.

    [poszła dalej].
    Te piątki mi już weszły w krew.
    Tak samo niedziele.
    To jak rytuał chodzenia do szkoły.
    ^^
    I za każdym razem jest ciekawie.
    Za każdym razem kogoś poznajemy, z kogoś można się pośmiać, z kimś porozmawiać poważnie.
    A w ogóle to wiaja.
    Wczoraj na ten przykład miałyśmy okazję zaznajomić się ze słynnym pasikonikiem Filipem [pacz...Pszczółka Maja].
    Na ten temat powiedzieć mogę tylko tyle że 'wieżowiec to taki duży blok,nie?'.

    Tak jak Malibu było jak zwykle boskie, tak ta wódka wiśniowa niebardzo, gdyż zajeżdzała jak to stwierdziła Surówka 'tanim winem' (:.
    Ale ja nie narzekam. Zwłaszcza że za darmo.
    Chodziaż nie do końca :D.
    Bo jak to stwierdził starszy 'kolega' "w życiu nie ma nic za darmo". Huhu.

    potrzebuję wczoraj ajajaj, takie dziwne coś.

    Aaa. Dodać można obłąkanego kolege z Klęczan, który po przyjściu do domu dzwonił 8 razy :|.
    NIGDY więcej.

    W ogóle. Ostatnio bardzo mi błogo na duszy.
    Tak szczerze, bez kolorowania i udawania.
    Większa część tej błogości nie miała by prawa bytu gdyby nie Siurek, mniejsza większość gdyby nie piątki i niedziele, a reszta to już tylko ja i moje odchyły ^^

    .

    Marcel mistrzem kuchni

    2012
    • Tyrolska surówka z kapusty

      Składniki

      • 80 dag białej kapusty
      • 1 łyżeczka soli
      • szczypta białego pieprzu
      • 1 łyżeczka kminku
      • 20 dag wędzonego boczku
      • 3 łyżki oliwy

      Sposób przyrządzenia

      Główkę przekroić na ćwiartki i poszatkować w cienkie paski przełożyć do miski posolić i mocno ugniatać rękami aż będzie miękka i soczysta doprawić kapustę pieprzem i kminkiem boczek pokroić w bardzo drobną kostkę i wysmażyć na oliwie skwarki powinny być chrupiące patelnię odstawić z ognia i polać kapustę i dokładnie wymieszać

      Szczegóły wpisu

      Tagi:
      • Tyrolska
      Autor(ka):
      marcelinek458
      Czas publikacji:
      piątek, 23 marca 2012 09:06

      Opcje

      • Przejdź do wpisu „Tyrolska surówka z kapusty”

    Surówka z selera

    24 białostocka drużyna wędrowniczek "chimera" hufiec zhp białystok


    - 150g tuńczyka ( w oleju lub sosie własnym) lub 100g kurczaka
    - 1 talerz zupy jarzynowej
    - 1 grejpfrut
    - 1 kawa, 1 herbara
    - 100 g mleka do 1,5 %
    - 2 łyżki oleju slonecznikowego


    skomentuj (4)


    tydzień trzeci :)
    rano:
    - twaróg o zawartości do 5% lub jogurt naturany
    - surówka ze swieżych warzyw (można dodać 1 pomidora)
    - 1 jajko
    w ciagu dnia
    zalecane jarzyny:
    ogórki, kapusta, sałata, brukselka, szpinak, kalafior, kalarepa, rzepa, rzodkiew, cebula, por, 
    czosnek, pietruszka, papryka, koper, seler, brokuły, kabaczki, bakłażany, grzyby, karczochy, 
    zielona fasolka szparagowa, dynia, kiełki, szparagi, pędy bambusa. do słatek zalecane jest 
    dodawanie octu jabłkowego

    zabronione produkty:

    ..::Wielka gwiazda na scenie, a poza...?::.. - Onet.pl Blog

    Gdy już dawno minęli wejście do pubu. Nela podniosła głowę do góry.
    -zamyśliłam się, przepraszam...-zatrzymała się.
    -Neluś, dlaczego płakałaś przy tej piosence?-musiał się o to zapytać, bo nie dawało mu to spokoju. Nela spuściła głowę, przełknęła ślinę i odważyła się powiedzieć.
    -...są takie momenty, że czuję się źle... Nic mi się nie chce, nie chce mi się.W salonie. Potem w kuchni no i wpadłam na pomysł, że zrobię obiad dla pani Simmone i bliźniaków jak będą chcieli za to, że mogła zostać u mamy bliźniaków na noc. Najpierw ugotowałam marchew, ziemniaki, seler i pietruszkę. Potem pokroiłam to wszystko w drobne kosteczki, dodałam jeszcze ogórki konserwowe, groszek i kukurydze. Potem włożyłam majonez, nalałam oleju, po soliłam, po pieprzyłam i wszystko.Się za surówkę. Wypłukałam kiszoną kapustę pod wodą by nie była taka kwaśna, potem potarłam do tego dużo marchwi, potem cebulę i jabłka. Wszystko wymieszałam dodałam cukru, pieprzu i oliwy z oliwek. Surówka gotowa. Potem pomyłam wszystkie gary, co pobrudziłam. Jednak jeszcze potem zaczęłam robić już mięso, na schabowe. Dobiegała już godzina 10:00h. Zadzwoniłam do pani Simmone i zaprosiłam ją na.

    pysiolinka.blox.pl

    1 szklanka mleka

    1/2 kostki rozpuszczonego i przestudzonego masła

    1 jajko

    1-2 szklanki wiśni (mogą być świeże, ale w zalewie będą słodsze :)

    1kg ryby w filetach np. mintaj

    3 marchewki

    2 pietruszki

    1 seler

    2.

    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i majonezem.

    Smacznego :)

    18:34, pysiolinka_gotuje , surówki i inne wariacje
    Link Komentarze (1) »

    Powietrze pachnie jak malinowa mamba - Onet.pl Blog

    smutne oczy...

    Musze powiedzieć, że dawno nie widziałam takich smutnych oczu mężczyzny...

    Ale zacznę może od początku.

    Od zawsze lubiłam ludzi z ogromną pasją, takich, którzy swoim zainteresowaniom poświęcali się do końca i potrawili mówić o nich i nie wstydzili się tego. Tą.

    W sumie to mu się nie dziwię...

     

    z innej beczki

    moje dzisiejsze żarło... nie chce mi się pisac... nie jestem z siebie zadowolona...ale napisze, bo obiecałam

    jabłko

    surówka z jabłka i selera

    owsianka

    jogurt z płatkami owsianymi (chyba trochę z nimi przesadzam)

    plasterek żółtego sera:(

    pół ogórka i pół pomidora

     

    Postaram sie poprawić.....