O czym chcesz poczytać na blogach?

Schab pieczony

Siedzimy przy stole

      W serowej panierce”
  • niedziela, 29 stycznia 2012
    • Schab pieczony w winie

      Składniki

      • 700 g schab bez kości
      • 1 szklanka wino białe wytrawne
      • 100 g pieczarki
      • przyprawa do pieczeni prymat
      • majeranek prymat
      • 1 cebula

      Sposób przyrządzenia

      Schab dokładnie myjemy.

      Następnie przekładamy go do.

  • w mojej kuchni

     

    Mięso umyć , natrzeć solą i majerankiem , można natrzeć dodatkowo startym ząbkiem czosnku.

    Odstawić do lodówki na jedną minimum dobę.  Przed pieczeniem  odciąć potrzebny kawałek rękawa , pamiętając o 10 cm zapasie z każdej strony :-) i włożyć do niego mięso , podlać niewielką ilością wina . Zamknąć.

    • ewa-r
    Ostatnie wpisy
    • Pierniczki
    • Pieczony schab
    • Kartoflanka
    • Rosół
    • Kopytka
    • Leniwe pierogi
    • Ciasto ciepnięte
    • Talarki
    • Pampuszki

    (Nie tylko) Kulinarne zapiski roztrzepanej mężatki

    Ostatnio dodane:
    2010-01-25
    W przygotowaniu:
    Lazania Banalnie Prosta
    oraz
    Schab pieczony z suszonymi grzybami i śliwkami.

    chwil kilka

    Smacznie u Ciebie U mnie troszkę jest na blogu, ale nie mam czasu żeby wszystko opisać , zrobić zdjęcie i pokazać Wam, ale jest tego całkiem sporo . Z ciast : makowiec, sernik, drożdżowe z konfiturą + bułeczki, keks . Mięs jest dużo schab pieczony i tradycyjnie kurczaczek, żeberka plus jakieś inne mięska które robiła Mama Oczywiście sałatka warzywna, rosołek , bigosik i chyba wszystko, ale nie jestem pewna

    Odpowiedz

    Co ugotować na obiad?

    , nasz_login , z kurczaka
    Link Komentarze (2) »
    środa, 02 listopada 2005
    3
    schab pieczony
    kapusta gotowana
    kartofle

    schab:
    zamarynować na noc i upiec (było ok 70 dag - piekło się 70 min.)
    marynata:
    sól
    pieprz ziołowy
    papryka słodka
    czosnek kolorowy.

    ...

    Tak, by zmieściło się jak najwięcej oraz wkładaniu różnych rzeczy do przeróżnych woreczków i ciapraniu się w galaretce. I za to mi płacili! Kto by pomyślał.
    Poważniej niż powyżej; wyparzałam zafoliowane boczki, bekony, podgardla, pachwiny, pieczone schaby, szynki, balerony i inne temu podobne części zwierząt w temperaturze 90 stopni Celsjusza (ileż razy się poparzyłam...) które, notabene, musiałam oglądać wiszące na rzeźniczych hakach; odbierałam z maszyny wcześniej wspomniane mięcho, zapakowane już i.Drobiowe, parówkową, wileńską, kuźniańską, raciborską, popularną, toruńską, tyrolską, surową pieprzową, peperoni, kabanosy drobiowe, kabanosy wołowe, winerki, kminkową, krakowską suchą, żywiecką, wiśniową), szynkę czy inną część zwierza (schab pieczony, ogonówka seniora, atamańska, chlebowa, baleron, kurczak faszerowany, sopocka, kminkowa, oławska, cygańska, z komina, opolska, profesorska, szynkowa, z zielonym pieprzem, z czosnkiem, domowa, rolada dziadka Maksa, złota, blok łopatkowy) i na masę innych.