O czym chcesz poczytać na blogach?

Schab duszony

Dużo hałasu o nic

Koreczki, ale baz sera...



chodzacezlo 2010-03-13 22:51:36 skomentuj (1)
niedziela

Śniadanie: kromka chleba razowego z masłem i plasterkiem cebuli, herbata owocowa

Obiad: Dwa małe kawałki schabu duszone z marchewką i porem, maślanka

Kolacja: Aktivia



chodzacezlo 2010-03-15 08:27:53 skomentuj (2)
kolejne dni

poniedziałek: plasterek schabu duszonego w warzywach; kanapka z białym.

Odchudzanie - Onet.pl Blog

Śniadanie 7.00 : jogurt light
II Śniadanie 11. 00 : jabłko
Obiad 14.00 : kawałek schabu duszonego i buraczki
Podwieczorek 15.30 : serek z otrębami i rodzynkami
Kolacja 17.30 : grejpfrut

ok. 500 kcal
pyza94.

kulinariaadriana

Redukujemy o 1/3. Teraz z powrotem wkładamy wieprzowinę do rondla. Mięso dusimy na małym ogniu około 45 minut pod przykryciem. Pokrywka może być lekko uchylona by sos mógł gęstnieć.

Cząstki pomarańcz, cytryn dodajemy teraz do rondla ze schabem i dusimy jeszcze z 30 minut lub do momentu aż w mięso będzie można z łatwością wbić widelec. Rondel zestawiamy z ognia i zostawiamy do przestudzenia na godzinę. W tym czasie mięso polewamy, co jakiś czas sosem z dna naczynia. Przed podaniem.

Do gotowania. Następnego dnia potrawa jest jeszcze lepsza.

Tagi: Wieprzowina alla Nicola Taurino
20:44, adrianbogacki , wieprzowina
Link Dodaj komentarz »
piątek, 13 maja 2011
Poledwica wieprzowa duszona w winie

otot gotuje - Onet.pl Blog

MARCHEWKA PO HISZPAŃSKU

 

   70 dag marchewki, 1-2 cebule, 10 dag boczku, natka pietruszki,tymianek sól.

 

   Boczek kroimy w kostkę i topimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i cebulę. Podsmażamy nie rumieniąc, skrapiany wodą i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia przyprawiamy solą, tymiankiem i posypujemy natką pietruszki.

   

otot (23:34)
Skomentuj

01 sierpnia 2009
EGZAMIN. SCHAB MARTA I PIURE Z KOPERKIEM

Moje miejsce w kuchni

Masłem, ułożyć w nim faszerowane kapelusze na każdym położyć kawałek masła i zapiekać ok.

25 min.

W 190 "C

Tagi: pieczarki
10:27, paliczak4
Link
wtorek, 28 lutego 2012
Mortadela jak schabowy

Składniki

  • * 500g mortadeli

Włoszczyznę oczyścić i opłukać.

Cebulę obrać.

Mięso opłukać i lekko zrumienić.

Mięso, podgardle, włoszczyznę i cebulę oraz opłukane grzyby i liść laurowy zalać w rondlu wodą i dusić do miękkości mięsa.

Pod koniec duszenia osolić.

Wątrobę obrać z błony, pokroić na plastry, włożyć do rondla, dodać 1 /2 szklanki otrzymanego poprzednio i dusić pod przykryciem ok.

10 min.

Bułkę namoczyć w ostudzonym wywarze i odcisnąć.

Mięso obrane z.