O czym chcesz poczytać na blogach?

Sałatka z tuńczyka

Rajskie Przysmaki

Składniki

  • 50 ml.oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 50 ml.octu ryżowego
  • 7 dużych dojrzałych pomidorów
  • 2 małe ogórki gruntowe
  • 1 średnia cukinia
  • 1 zielona papryka
  • 250 ml.bulionu jarzynowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • kilka kropel sosu tabasco
  • 1 pęczek dymki
  • 100 g.cieniutkiego sojowego lub ryżowego wermiszelu.

Sposób.

Pierożka.

Smażymy w głębokim oleju, po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym

Tagi: pierożki
11:13, kobiderta1771
Link
środa, 08 lutego 2012
Egzotyczna sałatka

Składniki

  • makaron 200 gram

Lat?.

Można też ułożyć torcik w kształcie cyferek obrazujący wiek jubilata

Tagi: słodki
12:52, kobiderta1771
Link
poniedziałek, 06 lutego 2012
Sałatka z tuńczyka - śniadaniowa

Składniki

  • 2 jajka

Moje miejsce w kuchni

    Skórki otartej z cytryny
  • galaretka pomarańczowa
  • jabłko
  • 3 łyżki cukru
  • 5 dag migdałów
  • polewa czekoladowa
  • pomarańcza

Sposób przyrządzenia

Zagnieść ciasto z mąki, masła, skórki cytrynowej, żółtek i proszku do pieczenia.

Odstawić na trzy godziny do lodówki.

Ciasto wyłożyć na blachę i uformować ozdobny brzeg.

Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut, aż.

Na parze, ostudzić.

Sałatę opłukać, osuszyć i poszarpać na kawałki.

Posiekać szczypiorek.

Paprykę pokroić w drobną kostkę.

Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę, pokroić w grubą kostkę.

Obrać ogórki, pokroić w kostkę.

W kostkę pokroić też paprykę.

Przygotowane składniki wymieszać z oliwą.

Przyprawić

Tagi: sałatka
10:21, paliczak4
.
  • 2 jabłka
  • pomarańcza
  • 5 dag orzechów włoskich
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki majonezu
  • zielona pietruszka
  • Zobacz także: Sałatka z tuńczyka Karolajny

Sposób przyrządzenia

Przygotowanie: Odcedzić zielony groszek, przelać na cedzaku wrzącą wodą, osączyć.

Obrane jabłka pokrajać w drobną kostkę.

Pomarańczę.

Kuchnia domu Duńskich - Onet.pl Blog

  • 2 łyżki świeżych liści szałwii
  • 4 filety z karmazyna (po 200g)
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Limonki wymyć i sparzyć wrzątkiem, pokroic w plasterki.

Oliwę wraz z masłem zagrzać na patelni, aż zacznie siepienić, napoczątek podsmażyć szałwię i plasterki limonki.

Wyjąć i odłożyć.

Ułożyć na rozgrzanym tłuszczu filety, posypać solą i pieprzem.

Smażyć z obu stron.

Grupa Onet.pl SA (system)
Kobiderta(treść i ilustracje);
 

Klasa 1-3b Szk.Podst.nr 4 Suwałki-P.K.Chomicz - Onet.pl Blog

Wypadać pomiędzy 22 marca a 25 kwietnia.


Niedziela Wielkanocna (nazywana też Wielką Niedzielą, Niedzielą Zmartwychwstania Pańskiego) to pierwszy dzień świąt wielkanocnych. W Polsce w godzinach porannych odprawiana jest uroczysta rezurekcja (resurrectio łac. oznacza zmartwychwstanie), która swymi tradycjami sięga średniowiecza. Po.
  • Pasta z makreli
  • Filet z pangi zapiekany z kukurydzą
  • Zapiekanka rybna
  • Szybka i prosta sałatka z tuńczyka

my paper dreams will never sink

Się bawili, i było świetnie, był też fajerwerki. Ja poszłam wcześnie spać.
3 dzień w Bodzentynie.
3 dnia był kulig. Na początek ja wsiadłam na sanki z Kasią, ale potem Kasia z chłopakiem naszej koleżanki. Więc zaczęła się wojna na śnieżki i wywracanie się. Kasia się przewróciła 3 razy,a ten chłopak 0 razy. Ale fajnie było. Później obejżałyśmy film "Telefon".
4 dzień i wyjazd.
Dzisiaj na początku dnia poszłyśmy na.Ten dzień nadszedł.
1 dzień w Bodzentynie.
Jechaliśmy jakieś 2 godziny do miejscowości Bodzentyn, gdy dojechaliśmy, poczekaliśmy jakieś 40 minut na nasze koleżanki. Później poszłyśmy na kolację, była pyszna sałatka z tuńczyka (błeeee!!). Nałożyłam sobię troszeczkę tej sałatki na spróbowanie, po czym wzięłam do ust i szybko pobiegłam na dół do nas do klopa. Smakowało jak papka dla kota, więc jeśli ktoś ma kotka, to poszę się.

Dużo hałasu o nic

Musiałam to zrobić. :)


Tagi: odchudzanie dieta zupa parykowa pieczarkowa
chodzacezlo 2010-04-03 10:22:15 skomentuj (0)
wielkanoc

sobota: sałatka z tuńczyka baz jajka, pół kapusty pekińskiej+1/3 smażonego fileta z ryby+sos śmietanowy, 3 knedle ze śliwką bez cukru

Niedziela Wielkanocna (dzień rozpusty): po plasterku pieczonego schabu i baleronu, 2 plasterki szynki.