O czym chcesz poczytać na blogach?

Roladki schabowe

Smak Kitany

Umyc i zetrzec na tarce.

Odlac troche soku.

Do startych ziemniakow dodac starte jablka i cebule, make sol i pieprz i dobrze wymieszac.

Klasc placki luzka na rozgrzany tluszczi smazyc na jasnozloty kolor

Tagi: placki
09:12, kitana901796
Link
wtorek, 27 marca 2012
Roladki schabowe z serem

Składniki

  • 50 dag schabu
  • .

W plastry, cienko rozbić, lekko posolić i oprószyć pieprzem.

Grzyby przebrać, umyć, pokroić w plastry.

Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć grzyby, ostudzić, wymieszać z tartym serem.

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Ułożyć farsz na mięsie, zwinąć w roladki.

Każdą zawinąć w folię aluminiową.

Piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez 20 -30 minut.

Rosół zagotować ze śmietaną, zagęścić mąką rozmieszaną z wodą.

Doprawić do smaku.

Roladki polać sosem śmietanowym, podawać z ziemniakami i.

Przepisy na grilla

Wody. Pod koniec dodać 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
Na rozbitym mięsie położyć plasterek ż~ó~łtego
Na serze rozsmarować szpinak i zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczkami.
Roladki panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na patelni na złoty kolor a następnie w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach.
Piąty.

RSS
środa, 11 kwietnia 2012
Roladki schabowe ze szpinakiem

Składniki




4 kotlety schabowe

Nadzienie:
1/2 torebki mrożonego szpinaku
5.

Szarfy chusty broszki

I czekam na najgorsze.

 

Przy życiu trzyma mnie jedynie osobiste wspomnienie niezbyt brzemiennego w skutki połknięcia drzazgi (zszyte wykałaczkami roladki schabowe ze śliwkami, bdb).

Gdyby nie ten pocieszający precedens, chyba by już było po mnie.

 

Pieczenie z Rudką

Osolonej wody z cebula gotowac 20 minut zagotowac wode z octem cukrem miodem i przyprawami wrzucic to na chwile odcedzone grzyby wyjac wlozyc do wyparzonych goracych sloikow zalac zalewa zamknac i odwrucic do gory dnem

Tagi: grzyby
10:26, rudecka1876
Link
niedziela, 11 marca 2012
Schabowe roladki curry eli

Składniki

  • 10 kotletów.

Kostkę mięsną, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić resztę cebuli, zamrożone grzyby(nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje.

Grzyby dodać do miękkiej kapusty, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i ostudzić.

Kotlety wyjąć z marynaty, na każdym rozłożyć kapustę z grzybami, zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.

Piec na grillu około 30 -35 minut.

Smacznego!

Tagi: schabowe
12:00, rudecka1876

Piernikowy przystanek

  • Zobacz także: Pasta mięsna
  • przyprawy

Sposób przyrządzenia

Mięso przepuscic przez maszynke, jajko ugotowac i pokroic w koste, dodac seler.

Dodac przyprawy, przecier i majonez, wymieszac dokładnie

Marynowane schabiki 2012-02-18

Sobie samemu w zaleznosi ile miesa mamy i jak bardzo lubimy takie połaczone smaki.

Ja probowałam składniki marynaty, mieszałam az uzyskałam to co mi odpowiadalo.

Miałam tylko 3 roladki.

Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem.

"W dniu pieczenia osuszamy delikatnie mięso z marynaty i przygotowujemy farsz.

Ja dałam 1 /2.

Ciasto francuskie.

Roladki wrzucamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.

Na jakies 45 minut.

Pomysł fajny, rodzina zaakceptowła mysle ze nastepnym razem zmienie farsz na bardziej miękki.

I zamiast ze schabu mozna je zrobic z piersi

Schabowe kotlety z czosnkiem w ciescie 2012-02-17

Czekoladowa filiżanka

    Opcje

    • Przejdź do wpisu „Szybciutka kartoflanka”
  • środa, 29 lutego 2012
    • Koltety schabowe pod pieczarkami

      Składniki

      • kotlety schabowe
    PROSTE
  • pstrąg
  • pyszna
  • racuszki
  • ROGATE
  • rolada
  • roladki
  • ryba
  • ryż
  • sałatka
  • serce
  • sery