O czym chcesz poczytać na blogach?

Przepis na naleśniki

M4n1lk4's Blog

(Dukan mówi: jes, jes) o smaku czekoladowym (luubię czekoladę w przeciwieństwie do autora “Nie potrafię schudnąć”), szczyptę cynamonu, 6 malin, 3 listki świeżej mięty.

Wykonanie będzie super proste: składniki na placki dzielnie ze sobą mieszamy i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Serek miksujemy z cynamonem (będzie bardziej puszysty). Teraz wystarczy połączyć: na placki kładziemy serek i ozdabiamy malinami i listkami mięty. Voila!.

Bądź pierwszą osobą, która doda ten do listy ulubionych.

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

nadobrysmak

• 3 łyżki cukru pudru + dodatkowo 1/2 szklanki
• 500 g twarogu śmietankowego o konsystencji musu (np. President)
• 1 laska wanilii
• cukier puder do posypania naleśników

Przygotowanie:

  • Do rondelka włożyć pokrojone na kawałki masło i połamaną na kosteczki czekoladę. Wlać mleko, ekstrakt z wanilii, wsypać kakao i na małym ogniu, ciągle mieszając, roztopić masło i.
Wbić jajka i wsypać cukier, zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę i jeszcze raz miksować na gładkie ciasto. Odstawić na 30 – 60 minut. Do ciasta dodać 1/3 szklanki wody gazowanej, zmiksować. Można już zacząć smażyć naleśniki. Można też ciasto wstawić do lodówki na około 1 – 2 doby. Im dłużej ciasto będzie stało, tym więcej trzeba będzie dodać do niego wody gazowanej.
  • Dobrze rozgrzać patelnię, następnie zmniejszyć ogień do.

      Najnowsze komentarze

    • Kategorie

      • Aktualności
      • Diety
      • Mity i fakty
      • Nowinki w przepisach
      • Uncategorized

  • Przepisy na grilla

    Wazową ciasto, manipulując patelnią tak, by rozlało się cienką warstwą na całej jej powierzchni.

    Gdy powierzchnia naleśnika będzie sucha, odwrócić go na drugą stronę i dosmażyć.Do ciasta dodać olej.
    Następne naleśniki smażyć bez natłuszczenia patelni.

    12:59, przepisynadrinki
    Link Dodaj komentarz »
    Czeski sernik gotowany

    Nastolatka w kuchni - Onet.pl Blog

    W tej już kolejności wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 175C i pieczemy przez 35 min. Następnie nagrzewamy do 190C i wkładamy ciasto na kolejne 10 min. To na tyle, niedługo umieszczę przepis na naleśniki. A oto zdjęcia gotowego ciasta:
      
      
    Smacznego :)
    mufinka (21:56) - 400g mąki
    - esencja waniliowa- kilka kropel
    - duża szczypta soli
    - 200-250g cukru pudru
    Wykonanie:
    Chłodne masło siekam na drobne kawałki i szybko zagniatam z resztą składników.Słowo

    Smacznego :)
    Polecam również przepisy na sałatki wielkanocne Winiary
    PS
    W środę zamieszczę przepis na ciasteczka maślane :)
    mufinka (17:38)

    CZAR PROTEIN

    W lodówce całą noc, by rano być rozsmarowaną na blaszce z piekarnika pokrytej papierem do pieczenia. Następnie masa prażyła się w piekarniku przez ok. 30 min w temp. 180 st. (Należy nadzorować prażenie, by uniknąć przypalenia).
    Kiedy otrębowy płat jest już suchy wyciągamy z piekarnika i czekamy aż wystygnie, by móc go połamać na kawałki i zajadać się popijając kubkiem odtłuszczonego zimnego mleka.

    Jak na razie w niepamięć. Jednak nie przejmuję się tym gdyż mam świetną alternatywę na ten niedostępny frykas.

    Zamiast bagels propouję usmażyć dwa naleśniki z przepisu Dr Dukana. I tym sposobem przyrządzimy Smoked Salmon Wraps.

    Oto i przepis.

    Mivegre

    22:56, budapesti.lanyok
    Link Dodaj komentarz »
    Sztuka miejska

    Częstym punktem naszych przesiadek jest Móricz Zsigmond Körtér. Ale nie tylko można tam zmienić środek.

    Soja.

    Prawdę mówiąc- potrawa miała niepowtarzalny smak. Mamy nadzieję, że nikt nie będzie tego powtarzał:) Ale kolegom- Janiemu i Gáborowi, trzeba przyznać, że bardzo się starali.

    A oto oryginalny przepis na naleśniki, oczywiście w polskiej wersji:

    Naleśniki HORTOBAGY (proporcje na 4 osoby)

    Wykonanie:

    Ciasto:
    24 dag mąki
    0,4 l mleka
    2 jajka
    3 łyżki oleju
    masło
    sól

    Farsz:

    Najlepsze przepisy kulinarne

    Najlepsze przepisy kulinarne

    RSS
    wtorek, 04 marca 2008
    Przepis na pierogi
    [ ½ kg],
    1,5 kg mąki,
    ½ kg cukru,
    1 kostka margaryny lub masła,
    4 jaja,
    3 łyżeczki płaskie sody,
    + przyprawy [ goździki, cynamon ]
    ½ szklanki kawy lub mocnej herbaty,
    2 łyżki oliwy.

    Sposób wykonania:
    Miód + cukier + tłuszcz zagotować, ostudzić, dodać do mąki + jaja i przyprawy.

    11:12, najlepsze-przepisy-kulinarne
    Link Dodaj komentarz »
    Omlet, tak samo postąp z resztą masy dodając trochę tłuszczu na patelnię, aby otrzymać łącznie 4 omlety.


    Smacznego!

    17:51, najlepsze-przepisy-kulinarne
    Link Dodaj komentarz »
    wtorek, 12 lutego 2008
    Przepis na naleśniki
    Składniki:
    1 szklanka.