O czym chcesz poczytać na blogach?

Pikantne

Verrak | blog

Rozwijania sie? Tylko po to zeby przekazac to nastepnym pokolenia? Moze pomysle teraz egoistycznie, ale co im po tym?
Dlatego mysle, ze tak na prawde sensemzycia jest zycie! A konkretnie przezywanie fascynujacych zdarzen-inaczej korzystanie z niego! Dlatego chcialbym z tego miejsca: ludzistka kochane czytajace tego bloga: korzystajcie z kazdej okazji...Z mozliwosci zwiedzenia nowych miejsc...czy przezycia niezapomnianych momentoow. Aha... No i oczywiscie sensem zycia jest przezycie tej jedynej milosci!!ZYJCIE LUDZIE! BO ZYCIE JEST PIEKNE I CARPE DIEM (lub jak to bylo w jednej z moich ulubionych ksiazek: "carpe piersiam!" ^_^)
A wg was, jaki jest sens zycia?! Czekam na pikantne wypowiedzi!
Wytworzona w chorej g³owie Verraka:2002-08-18 18:40:39

skomentuj(5)

,,,powoli, ale udalo mi sie to! Jak zapewne zauwazyliscie (albo i nie ;P) mam troszq zminionego logosa. Ale to nie koniec zmian!Planuje troszq pozmieniac czcionki (co juz tez widac, np. w tytule noetek), poukladac. Jak widzicie w tej chwili sa 3. rzedy, a beda 2. Byc moze ubedzie kilka obrazkoow, lub poszukam nowych. Jedno co sie za berdzo nie zmini, to kolorystyka-nadal ma to byc zielony blog z tym ze planuje go troszq rozjasnic-specjalnie dla Phoenixo ;P
No co tam jeszcze...hmmm...aha...mam prosbe, zebyscie mi.

kapkisz


Marynata:
Ketchup i miód lub brązowy cukier w proporcji 3 części ketchupu na 2 części miodu lub 1 część brązowego cukru.
Do tego dodajemy w preferowanych proporcjach, rozgnieciony czosnek, sos chilli ( tabasco, luisiana czy jakikolwiek inny jaki jest pod ręką), czarny pieprz, oregano, sól. ( U nas jeden ząbek czosnku i duuuużo chilli)
 Mieszamy marynatę i nacieramy nią skrzydełka, odstawiamy na minimum godzinę a następnie pieczemy w wysokiej temperaturze do momentu w którym zrobią się ciemne (250 stopni ok 30 minut).

 

NASZA OCENA 

 

Tagi: skrzydełka słodko - pikantne
15:33, kartanaski ,.

Moja zapachowa przygoda



18:04, jop
Link Dodaj komentarz »
Jaisalmer - Comme des Garcons Series 3 Incense

Cała seria kadzidlana CdG jest co najmniej godna uwagi, a Jaisalmer jest jej wspaniałym reprezentantem. Męski, seksowny, intensywny, drzewny, kadzidlany, przyprawowy. Wielowymiarowy i zmienny - mutuje, dojrzewa, zmienia się. Wyraźny szlachetny gwajakowiec w nicie bazy, słodkawe przyprawy w nucie serca, góra jest drzewna i pikantna. Niesłychanie trwały - po przewiezieniu osobnika wypachnionego Jaisalmerem samochód pachnie przez dwa dni.

Nuty: kardamon, kadzidło, cynamon, ambra, benzoin, ziele angielskie, jagody, gwajakowiec, kość słoniowa.


17:47, jop
Link Dodaj komentarz »
Calamus - Comme des Garcons Series 1 Leaves

Mój drugi nabytek marki CdG to Calamus - zielona zieloność w zieloności. Czyste jezioro chłodnym.

Krojone suchary

Sposób przyrządzenia

Bułkę wcześniej namaczamy w wodzie, odciśnięta i rozdrobnioną bułkę mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i przyprawy.

Przygotowujemy wywar na kostce rosołowej i gdy się zagotuje to wkładamy uformowane i otoczone w mące pulpeciki.

Gdy wypłyną do góry dodajemy śmietanę i mąkę zmieszaną z zimną wodą.

Na koniec posypujemy natką koperku

Tagi: gotowane
07:32, okrasa4914
Link
sobota, 31 marca 2012
Pikantne skrzydełka

Składniki

  • 16 skrzydełek kurczaka
  • ząbek czosnku
  • jedna papryczka chilli
  • 8 łyżek miodu
  • 6 łyżek kaczupu
  • sól
  • pieprz cayenne

Sposób przyrządzenia

Czosnek przecisnąć przez praskę, chili posiekać wymieszać z miodem i keczupem, przyprawić.

Skrzydełka posmarować sosem ułożyć w żaroodpornej formie i zapiekać 30 min w temp.

200 c

Tagi: pikantne
10:15, okrasa4914
.

Cynamonowe pomarańcze

    Twarogowo-ziołowe kuleczki na pikantnie

    Składniki

    • 1 kilo twarogu pełnotłustego lub chudego
    • suszone zioła(bazylia
    • natka suszona
    • tymianek)
    • a dodatkowo kminek
    • sól czosnkowa lub zmiażdżony czosnek
    • pieprz kajeński lub papryka mielona ostra.

    Sposób przyrządzenia

    Twaróg świeży dać do szerokiej miski i pokruszyć, po czym dodać oczyszczone zioła w listkach i rozrobić, dodając szczyptę ostrych przypraw i czosnek sprasowany na miazgę lub sól czosnkową.

    Wy- -mieszać dwiema łyżkami dla ułatwienia, po czym formować śred- -nie kulki 2 cm

    Szczegóły wpisu

    Tagi:
    • Twarogowo-ziołowe
    Autor(ka):
    pborsuczek5
    Czas publikacji:
    poniedziałek, 12 marca 2012 09:48

    Opcje

    • Przejdź do wpisu „Twarogowo-ziołowe kuleczki na pikantnie”

Blog Smakosza

Wrzucenia ziół na patelnię, na której podsmażamy je na małym ogniu  przez minutę. Potem dodajemy pokrojone pomidory bez skóry, szczyptę soli i dusimy przez kolejne 15-20 minut. Mocno zredukowany sos powinien skurczyć się do 1/3 objętości. W międzyczasie nastawiamy makaron i gotujemy aż będzie al dente. Odcedzamy i wrzucamy na kilka minut na patelnię z sosem. Posypujemy serem i podajemy na gorąco. Uff. Ostre!

Comments on: "Penne al’arrabbiata, czyli bardzo pikantnie i bardzo smacznie." (1)