O czym chcesz poczytać na blogach?

Papryka nadziewana

W mojej kuchni…

19 thoughts on “Papryka nadziewana mięsem”

  1. Panna M said:

    fajny pomysł- nie dość że faszerowana papryka to do tego sosik;)

    • wiolusia

bloga-kuchnia blog

Pieczarki - ok 10 sztuk.
Razem poddusić na patelni.
Na koniec dodać 3 łyżeczki smietany 18% Piątnicy.
Smacznego

KasiaPiwko
skomentuj! (1)



2007-08-19
Papryka nadziewana na słodko-ostro

Potrzebne będą:
- 3 duże czerwone papryki o regularnym kształcie
- 2 torebki brązowego ryżu długoziarnistego
- 3 średnie cebule
- 1 średnia marchewka
- garść rodzynek
- 2 malutkie puszki koncentratu pomidorowego (takie po 70 g np. z Pudliszek)
- płaska łyżka cynamonu
- słodko-ostry sos chili - z 5 łyżek
- sporo tabasco
- 3 kostki bulionu wołowego
- oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka w proszku





Ryż gotujemy na półtwardo w litrze wody z 2 kostkami bulionu (10 min) i odsączamy, ale bulionu nie wylewamy. Szklimy dość drobno posiekaną cebulę na paru łyżkach oliwy, potem dodajemy marchewkę.

drzewo blog

Obiedzie to przysiągłbym, że nakładają do stołu...”.

Nie żartowali. Okazało się że teraz będzie drugi rodzinny obiad, tym razem autorstwa mamy Eli i jej męża. Znowu sałatka, gołąbki, ale nie z kapusty tylko z liści winogron, nadziewane ryżem, ziołami i chyba sirene, pieczona papryka nadziewana bobem plus wino i koniak.

Najbardziej perwersyjne było to, że całe jedzenie (w obu rzutach) było niebiańsko, orgiastycznie dobre. Człowiek nie je z głodu, tylko dla przyjemności. Nie wiedziałem co prawda, że świąteczne obiady będą DWA, inaczej bym podszedł do pierwszego gdybym.

Dieta warzywna dr Dąbrowskiej | blog o tym jak przeżyłem 3-tygodniową głodówkę na diecie warzywno – owocowej

Ostatni tydzień diety

22 Maj 2011
tags: 3 tydzień, brokuły, gołąbki jarskie, krem szpinakowy, papryka nadziewana, zupa szpinakowa

Rozpoczął się ostatni tydzień diety warzywnej(tak naprawdę to wczoraj). Te 2 tygodnie szybko zleciały, były i są momenty kryzysowe, ale da się przeżyć i tak naprawdę nie jest źle. Sądziłem, że będzie trudniej.

Monia gotuje czyli będzie co wyjdzie

2 piersi kurczęce

150 ml majonezu

150 ml jogurtu naturalnego

1 puszka kukurydzy

1 szklanka ugotowanego ryżu

1 zielona papryka

22:56, zurek_z_jajeczkiem
Link Dodaj komentarz »
Archiwum
Sierpień 2010
Wrzesień 2010
Listopad 2010
Marzec 2011
Ostatnie wpisy
  • Nadziewana papryka ale osobno
  • MUFFINY CYTRYNOWE
  • MUFFINY CZEKOLADOWE

Tureckie Opowieści

Prosto go zrobić i wcale nie potrzeba jakichś specjalnych składników.

1/2 kg mielonego mięsa

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 pęczek pietruchy

sól, pieprz

kmin i tymianek

2 łyżki oliwy

Sos:

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżka przecieru z papryki (lub pomidorowy i szczypta chilli)

Do przybrania:

Pomidor, cebula i 3 papryki

Cebulę, pietruchę i czosnek miksujemy. Przyprawiamy. Dodajemy do mielonego mięsa i wyrabiamy na gładką masę. Nakładamy na tacę. Na wierzch układamy pokrojone pomidory, paprykę i cebulę. Można też dodać.

Güveç