O czym chcesz poczytać na blogach?

Muffinki

Kuchnia Dotusiowa

Muffinki moocno czekoladowe
Moje pierwsze muffinki, widać po kształcie :P
Przepis >>

Tagi: babeczki muffinki Muffiny czekoladowe
20:25, dorotkl , Muffinki
Link Komentarze (2) »
Pokój ich duszom.

19:44, dorotkl
Link Dodaj komentarz »
środa, 31 marca 2010
Muffinki z szynką
Znów eksperyment. Muffinki czekoladowe, słodkie są znane ale na ostro? Spróbowałam, pycha :) Dobre na przekąskę czy drugie śniadanie do pracy. Szybko się robi, mąż woli je od słodkich :P
Przepis >>

Tagi: muffinki z szynką
13:20, dorotkl

w kolorach pokrzywy

Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Napełnić ciastem do 3/4 wysokości.

Piec w temperaturze 190°C przez 20 – 25 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić 5 minut, wyjąć z foremek i ostudzić do końca na kratce.

 

ŹRÓDŁO





Tagi: cynamon jabłka kokos marchewka
21:24, kolorowapokrzywa , muffinki
Link Dodaj komentarz »
Muffinki potrójnie czekoladowe

Kiedy na dworze robi się coraz zimniej częściej przychodzi ochota na coś słodkiego, najlepiej czekoladowego. A najlepsze na takie zachcianki będą właśnie te muffinki. Baaardzo czekoladowe i wilgotne. Po prostu idealne ;) I do tego bardzo łatwo je.

Sweet and Salty

Do 3/4 wysokości foremki i pieczemy w rozgrzanym do 200°C piekarniku ok. 20 minut (do suchego patyczka). Studzimy i się zajadamy :)

 

SMACZNEGO!!!

Szczegóły wpisu

Komentarze:
(0)
Tagi:
  • czekolada
  • muffinki
Kategoria:
  • SŁODKIE
Autor(ka):
co.nieco
Czas publikacji:
piątek, 06 stycznia 2012 19:38

Opcje

  • Przejdź do wpisu „BARDZO CZEKOLADOWE MUFFINKI”

ciasto domowe

  • 10 dag masła
  • 10 dag kokosu

 

WYKONANIE:

Tłuszcz, cukier i żółtka utrzeć razem na puszystą masę.

Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.

Brytfankę wyłożyć papierem do pieczenia.

Ciasto rozłożyć w brytfance, a na nim jabłka pokrojone w ćwiartki.

Ze składników na kruszonkę zagnieść masę.

Posypać kruszonką i piec w piekarniku  w ok. 180 stopniach przez ok. 40-50 minut do suchego patyczka.

Jeśli kruszonka się zbytnio przypieka położyć na wierzch papier i dalej piec.

 

Smacznego:))



Tagi: ciasto z kruszonką ciasto z owocami
20:53, omega369 , ciasta ucierane
Link Komentarze (1) »
niedziela, 26 września 2010
Muffinki orzechowe "Muflonki"

Dlaczego muffinki nazywają się Muflonki, bo tak właśnie mój mąż mówi na każde muffinki,które.

Kuchnia na drugim piętrze

A w tym czasie przygotować nadzienie. Masło rozpuścić w garnuszku, dodać do niego cukier. Wyrośnięte ciasto lekko wyrobić na blacie posmarowanym olejem. Rozwałkować na kształt prostokąta. Równomiernie rozprowadzić mieszaninę masła i cukru (autorka proponuje jeszcze dżem, ale pominęłam go, podobnie jak dodatek gałki muszkatołowej, której nie miałam). Wysypać na całośc rodzynki i zwinąć w rulonik wzdłuż dłuższego boku prostokąta. Pokroić na "plastry" o grubości ok 2-3 cm i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie sprawdziła się zwykła blacha posmarowana masłem. Piec ok. 25 minut w temperaturze200 stopni.

Po wyjęciu posmarować wodą z cukrem lub miodem.

 

Smacznego

 



22:45, ewaz2pietra
Link Komentarze (2) »
Mocno czekoladowe muffinki

Za nami kolejny.