O czym chcesz poczytać na blogach?

Mięso mielone

z pieca.blog

SKŁAD:

-         naleśniki (mleko, mąka, jajka, szczypta soli) cienko smażone,

-         mięso mielone,

Mielone wymieszać z poszatkowaną cebulą, jajkiem, suszoną miętą (kilka listków) i bułką tartą, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak podgrzać, dodać ząbek czosnku i sól. Mielone podzielić na porcje, każdą rozpłaszczać na bułce tartej, nakładać szpinak i zwijać razem w rulony. Każdy rulon posypać bułką tartą i usmażyć na patelni. Gotowe mielone zawinąć w naleśniki i całość podgrzać. Podawać polane sosem, np. takim:

Czerwone seksowne "S"

Je do moich specjalnosci obok lasagne i zapiekanki ryzowej...

sofferenza 2005-02-21 15:57:04
skomentuj (4)


Ksiazka Kucharska Soff
NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE

" Mąka
" Przyprawa meksykańska
" Mięso mielone (wołowe)
" Fasola Bonduelle w sosie cayenne
" Cebula, czosnek
" Sałata lodowa
" Starty ser żółty
" Koncentrat pomidorowy


Zrobić ciasto na naleśniki z wody, mąki, soli i przyprawy meksykańskiej. Posiekać.

Warzywa i owoce

»
Klopsiki w sosie pieczeniowym z kapustą

Składniki

składniki dla 4 osób
3/4 kg mięsa mielonego(mieszanego obojetnie jakie kto lubi)
2 sosy pieczeniowe ciemne winiary
2 kostki rosołowe warzywne lub miesne
sol,pieprz
pół nie dużej główki kapusty białej
1-2 jajka
troszke bułki tartej
litr wody


Zmiękczeniamieso przełożyć na patelnie i nie dodając tłuszczu podsmażyc często mieszając, dodac obgotowana marchewkę i wymieszać nieco ją rozdrabniającna koniec dodać serek i podgrzewając mieszać aż ser się rozpuści i połączy z mięsem- jeśli mamy mięso drobiowe możemy podlac oliwą aby nie przywierało
- usnażone naleśniki układać na przemian z farszem
- można podać z surówką typu coleslaw
- najlepiej smakuje na ciepło

SMACZNEGO

agharta

Mesie to grupa mutantów stworzonych przez nordyków wyglądają jak rasa śródziemnomorska mieszkają na Żuławach lub w Nowym Porcie w Gdańsku mówią niezrozumiałym niesłowiańskim językiem gotują przy wielkich garach ich potrawa codzienna to mielone mięso wieprzowe smażone ze kartoflami i cebulą jedzą również wędzony boczek z papryką na święta wigilijne robią tort i tańczą jak w karnawale kupują ręczniki za 100zł na gildi zawieszają lampki bożonarodzeniowe na grobie zmarłych w dniu wszystkich.

(Nie tylko) Kulinarne zapiski roztrzepanej mężatki

2010-01-24 Składniki:
- makaron spaghetti ok. 400 g,
- duży słoik koncentratu pomidorowego (najlepiej Łowicz),
- 40 dag schabu lub szynki w kawałku do pokrojenia w cienkie paseczki (może być też mięso mielone),
- ok. 20 zielonych oliwek,
- 2 małe cebule,
- 3 średnie ząbki czosnku,
- oliwa z oliwek (lub olej),
- woda,
- cukier, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka ostra, papryka słodka, majeranek, estragon( z.

Pan arbuz - Onet.pl Blog

Jaja ugotować na twardo.

Chleb namoczyć w mleku.

Cebulę posiekać.

Mięso włożyć do miski, dodać odciśnięty chleb, cebulę, rozgnieciony czosnek oraz surowe jajo i dobrze wyrobić.

Następnie przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, majerankiem i papryką, a potem uformować podłużny wałek, rozpłaszczyć, ułożyć na nim podłużnie 2 jaja i ponownie uformować wałek, który z obu stron obsypać bułką tartą.

Tak przygotowane mięso ułożyć w wysmarowanej olejem formie i piec około 1 godziny w temperaturze 180 °C

Pan (17:19)
Zostaw.