O czym chcesz poczytać na blogach?

Lucinda

Życie jest jak gra ,w której liczy się ile oczek wyrzucisz... - Onet.pl Blog

Ci czegoś ?
-Daj spokój przecież on jest martwy ! - stwierdził Ron nadal piskiliwym głosikiem.
Przyglądali się jak zwierzątka znikają pod framugą drzwi. Harry szybko do nich podbiegł i je otworzył. Rozejrzał się po schodach ,ale nigdzie nie było po nich śladu. Zamknął drzwi i spojrzał na rudego kolegę.
-Zniknęły , po prostu się rozpłynęły w powietrzu !
-Tak jak peleryna. - dodał Ron
-Tak jak peleryna - powtórzył
wspomnienia Lucindy.
Mała dziewczynka podniosła na kobietę, które właśnie nazwała się jej matką.
-Kim jesteś ? - spytała niepewnie.
-Nazywam się Lucinda Salvatore. Roxanno jestem twoją biologiczną matką.
Na razie na pewno będzie trudno Ci to zrozumieć ,ale postaram Ci się to wyjaśnić kochanie. - kobieta przyglądała się blond włosej dziewczynce ,która uderzająco przypominała ją samą. Tylko oczy miała po ojcu -jasnoszare. Westchnęła, jak trudno jest wyjawić prawdę tak małemu dziecku, ale doskonale wiedziała ,że starszemu trudniej bd to wszystko zaakceptować. -Może masz ochotę na coś do picia lub do jedzienia kochanie?
-Nie! Ja chcę do mamy ! - krzyknęło dziecko, zanosząc się płaczem. Lucinda przytuliła je jeszcze mocniej do piersi i spojrzała wymownie na męża.

Did it leave you speechless? - Onet.pl Blog

O Winx? Tylko musimy umieć i chcieć. Tak więc prostym rozwiązaniem każdego bloggera jest właśnie grafika. Bo nie chcemy się zamęczać, bo chcemy być oryginalni. Co my możemy dać oryginalnego o Winxie? Właśnie. To już trzeba pomyśleć. A nam się nie chce.

Popatrzmy na innych bloggerów. Np. tych, co dają pamiętniki i swoje przemyślenia. Tam zwykle są długie notki z małą ilością grafiki. A bloggerzy H2O? Opowiadania o tym serialu zwykle są ciekawe, notki długie, a graficzek mało. Bloggerzy Winx są ich przeciwieństwem.

Dużo osób wymyśla teraz swoje własne wróżki. Ja wymyśliłam Terrę- wróżkę niewidzialności. Lucinda z bloga http://lucinda-minx.blog.onet.pl zapytała, czy mogłaby należeć do jej klubu czarodziejek. Zgodziłam się. Potem postanowiłam współtworzyć bloga http://quelle-club.blog.onet.pl i jestem jako Terra. Jak widać moja czarodziejka jest rozdarta pomiędzy dwa kluby... Co Wy o tym myślicie?

Skoro tak tu wypisuję, dlaczego nie piszę swojego pamiętnika? Otóż mój pamiętnik jest na innym blogu na Mylogu. Znajdziecie go w dziale "Linki". Opowiadanie o H2O też piszę, sprawdzcie w Linkach. Często patrzę na różne blogi i wiem, jakie są blogi o Winxie, jakie o H2O.

Tyle mam Wam do powiedzenia. Miało być więcej, ale jednak.

Dobra książka to rodzaj alkoholu - też idzie do głowy - Onet.pl Blog

Będzie musiała rozstać się z chłopakiem na jakiś czas. W ciągu osiemnastu dni (tyle trwa zawieszenie broni między aniołami a demonami) Daniel nie może odwiedzać Luce, bo zajmuje się Wygnańcami, którzy chcą dopaść jego ukochaną.
Tymczasem główna bohaterka, bardzo niezadowolona ze swojego położenia oraz zakazu opuszczania szkoły, spotyka nowych ludzi... Właściwie nie do końca ludzi, tylko potomków człowieka i anioła. Każdy z nich ma jakieś specjalne uzdolnienia, więc Luce na początku nie może się pośród nich odnaleźć. W Shoreline historia jej oraz Daniela jest powszechnie znana, więc dziewczyna nie może pozostać anonimowa.
Lucinda szczególnie zaprzyjaźnia się z dwójką Nefilim, jedno z nich to dosyć wredna i egoistyczna dziewczyna, która zdecydowała się pomóc jej okiełznać Głosicieli (czyli znane nam z poprzednich tomów cienie). Drugi Nefilim, to chłopak, przy którym Luce wreszcie czuje się jak normalna dziewczyna. Co z tego wyniknie?

No cóż... Wciągnęło mnie. Znowu! Chciałam jak najszybciej dobrnąć do końca, żeby zobaczyć co się wydarzy, a kiedy już skończyłam, to zawyłam z rozpaczy! Bo skończyło się niesamowicie niespodziewanie, przynajmniej dla mnie! Po tych kilku tygodniach, które minęły od przeczytania, stwierdzam, że Luce jest.

|| Welcome to site about Jennifer Aniston || Jenniferaniston.blog.onet.pl || - Onet.pl Blog

Wybrana filmografia

2009: Senator's Wife, The jako Rosalind
2009: Gambit
2007: Wanted
2007: Diary - jako Kathryn Fayer
2006: Sztuka zrywania - jako Brooke Meyers
2006: Przyjaciele z kasą - jako Olivia
2005: Wykolejony - jako Lucinda Harris
2005: Z ust do ust - jako Sarah Huttinger
2004: Nadchodzi Polly - jako Polly Prince
2003: Bruce Wszechmogący - jako Grace Connelly
2003: Abby Singer - jako ona sama
2002: Życiowe rozterki - jako Justine Last
2002: Shirtless: Hollywood's Sexiest Men - jako ona sama (nie wymieniona w czołówce) (zdjęcia archiwalne)
2001: Bad Hair Day - jako ona sama (zdjęcia archiwalne)
2001-2004: Rank - jako ona sama (gościnnie)
2001: Gwiazda rocka - jako Emily Poule
2001: Bad Hair Days - jako ona sama (zdjęcia archiwalne)
1999: Stalowy gigant - jako Annie Hughes (głos)
1999: Making of 'The Iron Giant', The -.