O czym chcesz poczytać na blogach?

Przejdź do wyników poniżej

łosoś

Kulinaria Ewy

    Tagi:
    • bez pieczenia
    • czekolada
    • róża
    Kategoria:
    • Ciasta
    Autor(ka):
    bebak21
    Czas publikacji:
    niedziela, 11 grudnia 2011 13:04

    Opcje

    • Przejdź do wpisu „Ciasto biedronka (bez pieczenia)”
    • Dodaj komentarz do wpisu „Ciasto biedronka (bez pieczenia)” i/lub (1) komentarza
  • sobota, 10 grudnia 2011
    • Grillowany łosoś z sosem cytrynowo-musztardowym

       

  • 30 letnia Lwica Miejska :

    Ulubione przyprawy, ja dodałam oregano i odrobinę kminku.

    Wykonanie.

    Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Podsmażamy chwilę na oleju.

    Dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe. Sardynki z puszki. Chwileczkę (małą chwileczkę) podsmażamy. Wlewamy pomidory z puszki, odrobinę wody (ja dodałam wody, którą wypłukałam puszkę, aby się wszystko wydostało do sosu).

    Przykrywamy - dusimy kilka minut.

    Dodajemy przyprawy.

    Koniec.

    Podawać z makaronem.

     

     

    Tagi: pieczarki pomidory Prosto sardynki sos Szybko
    23:30, herbacia , Przepis
    Link Dodaj komentarz »
    poniedziałek, 03 października 2011
    Cytrynowy łosoś

    Kolejna wariacja na.

    Feeria Smaków

    Rozmarynu i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać posiekany czosnek krótko przesmażyć, dodać ryż i smażyć, aż się zeszkli, wówczas zalać winem.

    Następnie, stale mieszając dodawać po łyżce wazowej bulion. Gdy ryż będzie już ugotowany al'dente usunąć rozmaryn a dodać skórkę otartą z cytryny i biały pieprz.

    W miseczce wymieszać mascarpone ze śmietanką i sokiem z cytryny. Dodać do risotta. Zamieszać, przełożyć na talerze. Podawać z rozdrobnionym łososiem i cząstkami cytryny.

    

    Tagi: łosoś risotto ryż
    21:34, feeriasmakow
    Link Komentarze (4) »
    wtorek, 14 lutego 2012
    Toskańska Lasagne
    Wegetariańska lasagne z bakłażanem, cukinią, selerem naciowym i pieczarkami. Bardzo oryginalnie przyprawiona, choć przyznam, że trzeba być koneserem takich smaków. Jej zaletą jest stosunkowo nieduża kaloryczność (oczywiście jak na makarony) i lekkość, podkreślona sporą ilością.

    Kulinaria dnia codziennego

      17 września 2011 15:57

      Opcje

      • Przejdź do wpisu „Hinduska zupa z czerwonej soczewicy”
      • Dodaj komentarz do wpisu „Hinduska zupa z czerwonej soczewicy”
  • niedziela, 11 września 2011
    • Najzdrowszy obiad - łosoś ze szpinakiem

      Drugi tydzień diety prawie za mną, dwa przede mną. Plusy: na pewno kilka bardzo zdrowych przepisów, szczególnie z wykorzystaniem kaszy gryczanej, która w mojej kuchni dotychczas nie gościła. Minusy: wstęp do kuchni głównie w weekendy i to w zakresie ograniczonym :) Wszystko to dlatego, że w ciągu tygodnia dostaję na każdy dzień pięć pudełek z wyżywieniem na cały dzień. Czasami zdarzają się prawdziwe pyszności (jak piątkowe tiramisu z ricottą, aż dwa biszkopty i dwie łyżki masy :) beggars can't be choosers!). A czasami zastanawiam się, czy naprawdę zdrowe.

  • łosoś wędzony

    Margolciowe gotowanie i nie tylko - bloog.pl

      Nie zrobiłam zdjęcia, zapomniałam, chociaż danie robiłam już dwa razy, w dwóch wersjach, smakuje wyśmienicie, łatwe i szybkie do zrobienia.

    Łosoś z makaronem i serkim mascarpone - wersja oryginalna

    - kawałek łososia (wielkość w zależności od ilości biesiadujących) może być wędzony, może być surowy - kroimy w dość dużą kostkę i podsmażamy na oliwie
    - do podsmażonego łososia dadajemy, na patelnię, 250 g serka mascarpone, dokładnie mieszamy
    - kiedy serek dokładnie się rozpuści wszystko obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem - w dużej.

    czarno-biały pamiętnik

    Ludzkimi! Bo mi już tu powoli psycha zaczyna siadać...

    Na szczęście - jeśli nie można liczyć na znajomych, można liczyć na rodzinę... dziś z okazji Dnia Babci i imienin Agnieszki odbyła się rodzinna impreza:) Obiadowo-kolacjowy poczęstunek - w rolach głównych wędzony łosoś i moja ukochana sałatka grecka... czuję się grubo (i lekko "pijano"), ale jest mi co najmniej bosko... co by na tych rodzinnych patałachów nie gadać, kocham ich wszystkich razem i każdego z osobna...

    A Wam, kochani, życzę samych pozytywnych myśli i.

    Kanada

    Narodów Europy i innych zakątków świata. Jej podstawa to dziczyzna i ryby, jarzyny i sałatki są mniej ważne. Za posiłek dla dwóch osób (bez wina) trzeba zapłacić 25–50 C$.
    Podstawą kuchni Nowej Fundlandii jest dorsz, podawany zazwyczaj z frytkami. Pojawia się w niej także łosoś, morszczuk i halibut. Do bardziej osobliwych dań należą języki i szczęki dorsza, scruncheons (słonina smażona w kostkach), wędzony lub peklowany gromadnik (caplin-Mallotus villosos] oraz pasztet z foczej płetwy. Restauracje na wyspie najczęściej nie mają pozwolenia na sprzedaż mięsa łosia czy foki, ale wielu miejscowych bierze udział w dorocznym odstrzale zwierząt. Jeżeli zatem ktoś pozna jakiegoś.