O czym chcesz poczytać na blogach?

Kapusta czerwona

umczaczarumcza

15
śniadanie:
7,30- 2 suche chlebki sojowe, sałatka: kapusta czerwona, jabłko, kukurydza, majonez

w pracy :

Glimmer, czyli rzecz nie tylko o biżuterii

Składniki (ja robiłam z połowy porcji):

  • 1 średniej wielkości kapusta czerwona
  • 2 łyżki oleju

Kasza w garnku

  • Skocz do archiwum
  • Skocz do wyszukiwarki
  • Skocz do tagów

Kasza w garnku

Wpisy

  • poniedziałek, 26 marca 2012
    • Tuńczykowo- paprykowa

      Składniki

      • 1 czerwona papryka (konserwowa lub świeża)
      • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
      • 2.
wtorek, 20 marca 2012
  • Gemengde slamix

    Składniki

    • 1 sztuka sałaty lodowej
    • 1 sztuka endywii
    • 20 dag kapusty czerwonej
    • 20 dag kapusta biała
    • 1 marchewka
    • do smaku majonez
    • sól
    • pieprz

    Sposób przyrządzenia

    Po umyciu i obraniu na części sałaty lodowej nie kroimy tylko rwiemy na kawałki mniej więcej 2 -3 centymetrowe.

    Tak samo z kapustą czerwoną i.

blaha

Na 5-8 godzin

1 kg mąki
1-2 szklanek wody letniej przegotowanej(zależy od mąki)
Wymieszać z zaczynem

Włożyć do formy nasmarowanej tłuszczem (może być olej) i pozostawić do wyrośnięcia jak wyrośnie nagrzać piekarnik i piec około 60-80 minut

Kapusta czerwona do słoików 2010-08-03 Kapusta czerwona do słoików

Składniki
4 kg kapusty czerwonej
1 kg cebuli

Zalewa:
2 litry wody
0,25 litra octu
1 szklanka.

Cena doskonałości - Onet.pl Blog

Strasznie marzną mi ręce nie wiem co na to poradzić, też tak macie?

 

Teraz coś super :

"ujemne kalorie"

rzeczy, do strawienia których organizm potrzebuje więcej energii, niż one dostarczają. 

Ogórek kwaszony - 11

Kapusta kwaszona – 12

Kapusta pekińska – 12

Seler naciowy –

Kalafior – 22

Por – 24

Rzepa – 26

Brokuły – 27

Marchew – 27

Fasolka szparagowa – 27

Kapusta czerwona – 27

Papryka czerwona – 28

  • marchewkowe kąski 90 kcal
  • surówka z buraczków 40 kcal
  • cukinia z grila 50 kcal
  • zupa owocowa 60 kcal
  • zupa kapuściana 54 kcal
  • wegetariańskie szaszłyki 65 kcal
  • brokuły z czosnkiem 45 kcal
  • pieczona marchewka z rozmarynem 35 kcal
  • pieczone szparagi.

  • Słodko-gorzka Holandia - bloog.pl

    W domu gorączkowe przygotowania do niedzielnego, uroczystego obiadu. Na szczęście miałam do pomocy mamę i teściową, które zajęły się przyrządzaniem potraw. Menu miało być tradycyjne, polskie. Rosół z kury z makaronem, kluski śląskie białe i „czarne”, kapusta czerwona i kiszona, śląska rolada oraz udka z kurczaka. Do tego koniecznie kompot z owoców – jabłka, śliwki, truskawki – według uznania. Typowy niedzielny, śląski obiad.