O czym chcesz poczytać na blogach?

Gołąbki z kaszą

Tatrzański Bal Sylwestrowy w Dworcu Tatrzańskim

I bekonem
Sałatka z gruszką i niebieskim serem
Sałatka Cezar
Wybór pieczywa

  • W trakcie wieczoru na ciepło:

Mini roladki z pstrąga
Mini szaszłyki drobiowe
Mini gołąbki z kaszą gryczaną
Mini tortille
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Sandacz w sosie śmietankowo-kaparowym
Barszcz czerwony z krokietem

  • Na słodko:

Flambirowane owoce

W zaułku czasu - starość - Onet.pl Blog

Emeryt, to człowiek, którego na nic nie stać. Żyć jednak musi. Śledzi pilnie promocje w sklepach, wertuje reklamy wkładane do skrzynki, odwiedza bazar przed zamknięciem, bo wtedy taniej, ratuje się produktami z działki, o ile taką ma, jednym słowem wiąże koniec z końcem. Ustalono ranking miast, gdzie najłatwiej przeżyć.

Do gustu. Kapusta już jest w domu.Nie pozwólmy sprzedawcy obrywać ją w rozłożystych liści, gdyż też mogą być wykorzystane.Można obić je tłuczkiem i zrobić okłady na bolące nogi albo zrobić z nich smakowite gołąbki.

Przepis:

Liście należy solidnie sparzyć, gdyż są twardawe, obrobić i nałożyć kaszą z wczorajszego obiadu, dodać  grzyby wcześniej namoczone i ugotowane – o ile uzbieraliśmy je w ubiegłym roku w lesie za darmo i wysuszyliśmy - dodać jajka lub.

Sto smaków

Na elegancką, kwaskową marmoladę morelową. Kuchnia austriacka (a przez nią trafiła i do słodkości węgierskich) ją ukochała. Świetnym do niej dodatkiem są płatki migdałów (opieczone). Ewentualnie można ją zastąpić smakiem brzoskwiń. Ale morele są najlepsze.

Tagi: ciasta czekolada jajka książki kucharskie resztki stare gazety tort

Jeśli gęś jest dosyć duża, można ją podzielić na trzy razy: z podróbków i krwi zrobić zupę, całą gęś upiec, a z pozostałych kości ugotować na trzeci dzień zupę z kartoflami – rosolnik, albo z kaszą perłową. To samo z domową kaczką.

– Z kury najkorzystniej wyciąć samo mięso na 5–6 kotletów, dodawszy 1 i 1/2 bułki bez skóry, ze wszystkich kości,.

  • czosnek
  • czubrica
  • Ćwierczakiewiczowa Lucyna
  • Dekoracja stołu
  • desery
  • diety
  • dip
  • Disslowa Maria
  • dolmadakia
  • dorsz
  • drób
  • Dubonnet
  • dynia
  • empanadilla
  • fasola
  • faworki
  • feta
  • film
  • flaki
  • forszmak
  • gęś
  • Ginczanka Zuzanna
  • Gniewkowska Alina
  • gołąbki
  • grejfruty
  • grill
  • Gruszecka Maria
  • Gruszki w occie
  • Zapiecek

    1 łyżka koncentratu pomidorowego albo 200g przecieru pomidorowego,
    * 1 czubata łyżeczka mąki,
    * 1 łyżka śmietany,
    * sól,
    * pieprz.

    1. Do gorącego bulionu dodajemy przecier, gotujemy, zagęszczamy mąką rozprowadzoną śmietaną i odrobiną wody, przyprawiamy solą i pieprzem (do smaku). Gotowe.

    Odpowiedzi: 7 to “Gołąbki z sosem pomidorowym”

    Aga z Zapiecka on Cebularz lubelskipinokio on Cebularz lubelskirena on Pierogi z kaszą gryczaną, sere…