O czym chcesz poczytać na blogach?

Garam masala

bloga-kuchnia blog

2003-02-20
curry z ziemniakow

potrzebujemy:

60 dag ziemniakow
3 pomidory
duza cebule
250 mililitrow jogurtu naturalnego
curry, garam masale, pieprz i sol
2 lyzki masla
tyle czosnku ile lubimy :)

wykonanie:
ziemniaki obieramy i kroimy w kostke a nastepnie smazymy na rozgrzanym masle okolo 20 minut, w tzw. miedzy czasie obieramy cebulke i.
Drobno siekamy, pomidory parzymy we wrzatku i obieramy ze skorki i ktoimy w koske, wyrzucajac polowe gniaz i pestek (nie chcemy aby potrawa byla zbyt zadka), gdy ziemniorki nam sie juz podsmaza, wrzucamy do nich cebule i czosnek przyprawiamy garam masala, curru, duza iloscia pieprzu (ja dodalam tez kostke smaku knorra - curry) i wszystko dusimy do momentu az sie zeszkli cebulka, nastepnie dodajemy pomidory, wszystko polewamy jogurtem i dusimy calosc okolo 10 minut :)

a potrawe.

Cynamonowe pomarańcze

  • oliwa
  • 1 cebulka
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • 5 krążków ananasa z puszki
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • sól
  • pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4- 5czubatych łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej

Sposób przyrządzenia

Filet opłukać, osuszyć, usunąć ewentualne.

Udław Się!


2 łyżeczki kuminu
1 pokruszone suszone chilli
1 łyżeczka kurkumy
2 łyżeczki mielonej kolendry
½ łyżeczka asafetydy
4 łyżki wody
1ipół łyżeczki soli
250 ml jogurtu
1 łyżeczka garam masala
WYKONANIE:
Na rozgrzanym tłuszczu smaż kminek i chilli przez ok. pół minuty. Dodaj przyprawy w proszku, wymieszaj w tłuszczu i wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Pozwól im lekko zbrązowieć przez ok. 2 minuty, często.

ziemianin w kuchni - Onet.pl Blog

Makaronem al dente. Kupiłem ją tym od razu. Natomiast teraz podam wam przepis nieco bardziej wyszukany, za to bogdankę macie u stóp. Weź chińską patelnię czyli wok, wlej szklankę oliwy, rozgrzej i wrzucaj na pyrkającą kolejno - szczyptę garam masala, chana masala, czubricy, zmielonego kminu rzymskiego,ziaren kolendry, curry, niech oddadzą smak i zapach, wtedy rzucaj garstkę rodzynek, suszonej śliwki, kandyzowanej skórki cytrynowej i pomarańczowej, papai,niech śię razem podduszą.

książka kucharska kółka gospodyń w kobyłce

Imbirowo-czosnkowej,

Pół szklanki nasion sezamu (dowolnego koloru),

Sok z połowy cytryny,

Jeden liść laurowy,

Pęczek świeżej kolendry lub natki,

Przyprawy zgodnie z preferencjami (pieprz, chilli, channa masala lub garam masala),

Łyżeczka soli

Ćwierć szklanki oliwy gorczycznej

Uwagi do składników: oliwę gorczyczną zamieniłyśy na oliwę z oliwek, ponieważ nie udało się kupić świeżej kolendry (SZKODA, bo.

Smakowitości obfitości

Czas przygotowania;

Chłodzenie kurczaka z przyprawami- 1 godzina

Smarzenie- 20 minut

Razem- 80 minut

Potrzebujesz;

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczkę przyprawy garam masala
  • sól
  • cały pieprz.

    oooo musze spróbować więc dzieki za podrzucenie pomysłu

    Reply ↓
  • Eve on said:

    Uwielbiam garam masalę, każde mięso z jej dodatkiem nabiera wyjątkowych smaków! Pyszna propozycja!

  • Echo Paryża

    Minut, w którym to czasie przygotowujemy mieszankę.
    Roztartego, świeżego imbiru z rozgniecionym czosnkiem w ilości około.
    Czterech łyżeczek i takiej samej ilości łyżeczek (och te łyżeczki) przyprawy.
    Tandoori Chicken Masala i 6 łyżeczek (och te łyżeczki) gęstego zsiadłego mleka albo.
    Jogurtu z solą. Po czym bezlitośnie nacieramy kurze kawałki.
    Tak przygotowaną miksturą i pozostawiamy.
    W marynacie przez minimum dwie godziny. Po.Dowcipy, rozpasanie i gotowanie niewybrażalnych potraw jak na przykład barszczu z tamaryszkiem, który nadaje zupie niepowtarzalny smak sfermentowanego soku buraczanego w dokładnie trzy minuty; i o kuchni indyjskiej przesyconej smakami curry, garam masala i tandoori; i o niespodziewanych paryskich zakątkach i spotkaniach z irlandzkim kloszardem, który zabrał swoją zwariowaną żonę w podróż dookoła świata, żeby dotrzymać przyrzeczenia danego jej w młodości; i może też o.