O czym chcesz poczytać na blogach?

Filet z kurczaka

Siedzimy przy stole

Na patelnie kładziemy także pokrojoną paprykę.

Na gotowego łososia nakładamy paprykę.

Robimy sos mieszając majonez z jogurtem i sokiem z cytryny.

Na ułożoną na talerzu rybę z papryką nakładamy sos i ozdabiamy natką pietruszki

Szczegóły wpisu

Tagi:

    Opcje

    • Przejdź do wpisu „Jagodzianki z mrożonych jagód”
  • piątek, 09 marca 2012
    • Placuszki z cukinii i kurczaka

      Składniki

      • składniki:
      • 5 cm kawałek.
    środa, 07 marca 2012
    • Pieczony karmazyn z sosem pieczarkowym

      Składniki

      • 80 dag filetów z karmazyna (lub innej ryby)
      • 1 duży ogórek sałatkowy
      • 1 mata cebula
      • 1 pojemnik śmietany kremówki
      • 1/2 szklanki rosołu (instant)
      • sok z 1/2 cytryny

  • Pachnący imbir - Onet.pl Blog

      - winiary
    • pieprz
    • ostra papryka
    • ząbek czosnku
    • cebula
    • majeranek
    • pieczarki małe

    Sposób przyrządzenia

    Małe pieczarki podsmażyć z przyprawami na patelni, po wystudzeniu nadziać na patyczki do szaszłyków.

    Zobacz także: Zupa z botwiny

    Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.

    Dodać do mięsa.

      Z dorsza
    • wedzony boczek w plasterkach
    • czosnek
    • pomidory
    • bazylia
    • cebula
    • oliwa

    Sposób przyrządzenia

    Plasterki bekonu obwinac wokolo filetu rybnego lekko doprawionego tylko pieprzem.

    W ciagu 12 minut jakie spedzi ta rybka w piekarniku w temp ok 180 stopni przygotowywujemy sos.

    Zobacz także: Filet z kurczaka z warzywami

    Na rozgrzana patelnie wrzucamy kolejno drobno posiekana cebulke i czosnek, nastepnie pomidory lekko podlewamy wywarem ( moze byc jakikolwiek rodzaj) dusimy w ten sposob do.

    kulinariaadriana

    Smak sosu odrobiną cukru.

    06:48, adrianbogacki , ryby
    Link Dodaj komentarz »
    czwartek, 24 marca 2011
    Zupa krem z kurczaka. Crème de poulet

    Czosnku.

    Następnie przenosimy do uprzednio nagrzanego do 180 oC piekarnika na około 10 – 12 minut.

    Wyjmujemy i podajemy przybraną rybę plasterkami lub cząstkami cytryny z surówką typu włoskiego.

    Ryba w mące z pietruszką.

    Do mąki w której będziemy obtaczać filety z ryby dodajemy, posiekaną pietruszkę (możemy użyć także innych ziół np. oregano, koperek, bazylia a nawet majeranek).

    Jeżeli są to filety niezbyt grube i duże, nie wkładamy ich do.

    Gotowanie z Alicją

    Do kilkunastu kropli czerwonego tabasco w zależności od gustu i wielkości kieliszka.

    Drinka należy wypić na jeden raz, lecz powoli, aby wszystkie smaki były wyczuwalne, a sok malinowy delikatnie złagodził ostry smak tabasko,

    Tagi: wściekły
    08:26,

    Link
    niedziela, 01 kwietnia 2012
    Filet z kurczaka duszony w warzywach

    Składniki

    • 4 szt filet z kurczaka
    • 2 szt marchewka
    • 2 szt pietruszka
    • 2 szt por
    • 1 szt bulionetka
    • 3-4 łyżki olej
    • 2 łyżki natka pietruszki siekana
    • 1 ząbek.

    Jajkonamiękko

    Warzywa były miękkie, dodać 2-3 ząbki czosnku. Kiedy warzywa nieco zmiękną, zestawić je z ognia.

    Na mocno rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek, wrzucić filet z kurczaka, tak aby szybko się usmażył, wtedy będzie soczysty, im dłużej będzie się smażył tym bardziej wyschnie.

    Do kurczaka dorzucić warzywa,.

      ________________________________________________________________________________________________________________

      Filet z kurczaka pokroić w paseczki, kosteczkę (dowolny wybór), na około 30 minut wrzucić do marynaty – oliwa z oliwek+zioła prowansalskie+odrobina curry+pieprz, kilka kropel sosu sojowego, wymieszać.

      Estragon i inne ziółka

      Po nasoleniu. Mieszamy z porem i resztą składników. Otręby dodajemy w razie konieczności, jeśli chcemy aby masa była gęstrza. Smażymy na rumiano. U nas bez tłuszczu:) Pokrojony w kostkę filet z kurczaka dzień wcześniej lub co najmniej 2-3 godziny wcześniej obsypujemy curry i ziołami. Odstawiamy do lodówki. Cebulę kroimy w półkrążki i smażymy na suchej patelni. Dodajemy filet i chwilę.