O czym chcesz poczytać na blogach?

Zobacz również

Przejdź do wyników poniżej

Dutch

Double Dutch - bloog.pl

Jest 932 566 bloogów | losowy bloog | poleć tego blooga | inne bloogi | zaloguj się | załóż blooga

Double Dutch

Kategorie
  • wszystkie

Zdjęcia w galeriach.

Szanta

Się na pełnym morzu. Pojawiły się również fantastyczne i nieco nierelalne historie, jakoby na pokładzie znajdował się chory umysłowo kucharz.  Miał on, według przypuszczeń, otruć całą załogę po czym samotnie w szalupie opuścić jednostkę.

Wśród wielu innych historii, nawet tych najbardziej nieprawdopodobnych, nigdy nie udało się ustalić, co tak naprawdę wydarzyło się na Mary Celeste. Jest to jedna z nierozwiązanych do dzisiaj tajemnic.

 
Brak komentarzy

Napisane w kategorii historia

 

Flying Dutch

01 gru
.

::Syene temple of Dżehuti::

- No dobra –oznajmił ,zerkając na pokrytą notatkami kartkę – Jak na moje to wygląda to tak : Fox przysłał 2 nazwiska pasujące do opisu  ,Wielowieyski 3 ,Orsini kolejne 5 ale jedno się powtarza u wszystkich do znudzenia więc zakładam ,że to nasz człowiek .Niejaki Emil Bohr ,Austriak z pochodzenia ,zamieszkały w Salzburgu oraz w Dallas ,ma podwójne obywatelstwo . Biznesmen , znany filantrop oraz –co cię powinno zainteresować –właściciel dużych pakietów udziałów w znanych molochach naftowych . ExxonMobil , Chevron , BP , Royal Dutch Shell ..

Gwizdnąłem .

-No to się nie dziwię że ma forsy jak lodu –mruknąłem – Siedem starych sióstr się kłania .

-Jeśli chodzi o Stare Siostry to ich było zdaje się trzy.. – zauważył Seti ostrożnie .

aris Blog


strona główna


Terschelling...
....ta wyspa jest wspania&a... polecam
2002-08-03 17:22:27 skomentuj (0)
Terschelling...
....ta wyspa jest wspaniaøa polecam
ale nie moge palic:(
ale huj z tym
2002-08-03 17:22:52 skomentuj (0)
Dutch national weed
gdzie ja jestem
powycinane kawalki z filmow
zlepione w jeden zyciorys
uzaleznienia
klopoty
ucieczka
ja sie nie bede zabijac
gdy moj blog bedzie nieczynny
co za beznadzieja
na czym to ja skonczylam
ksiaze z bajki
jak w snie wszystko sie zmienia
nawet sam sniacy nie wie
co zaraz ujzy
lecz gdy sie ma wyobraznie mozna przewidziec pewne sytuacje
sciemnia sie coraz szybciej
musze sie spieszyc
nie wiele czasu mi zostalo
a te filmy to same dramaty
.

Dutch oven

pocztówki z chiang mai i innych miejsc / postcards from chiang mai and other places

Of the most important port of Southeast Asia (you can feel a longing for that period wherever you go). After Malacca was attacked by the Portuguese in 1511, the invader missionaries strove to implant Catholicism within the state and Malacca’s popularity dwindled as Muslim merchants began to steer clear of the port. Malacca’s reputation increased again in 1641 when it passed into Dutch hands for 150 years and later the British assumed control for a short time, further lending to its hodgepodge of cultural influences. Nothing surprising, that I feel sometimes in Malaysia like in Europe, especially eating British scones looking at towers of catholic churches….










Cameron Highlights.

Milk with different additions
• laksa – local noodle soup, there are two basic types of laksa: curry laksa (my favorite one is nyonya laksa from Malaca, you’re eating and crying in the same time:) and asam laksa. Curry laksa is a coconut curry soup with noodles, while asam laksa is a sour fish soup with noodles
• nonya pineapple tarts – the best freshly from the oven
• chicken rice ball – boiled chicken with rice ball (but rice is boiled in the chicken stock) – very simple but delicious
• satay celup - an assortment of raw and semi-cooked seafood, meat (including raw meat) and vegetables on skewers are dunked into a boiling pot of water and eaten with sauces
• teh tarik – black tea with condense milk – the.

białczyński | oficjalna strona Czesława Białczyńskiego

    Red wine, preferably Madeira
  • 1 bay leaf
  • Salt and black pepper to taste
  • Place prunes and dried mushrooms in a medium bowl. Pour over boiling water and let steep 30 minutes or until mushrooms have softened. You may chop the mushrooms and prunes, but leaving them whole makes for a chunkier dish. Set aside with soaking liquid.
  • Meanwhile, in a Dutch oven or large pot with a lid, saute onion and fresh cabbage in bacon drippings or vegetable oil.
  • When cabbage has collapsed by half, add sauerkraut, meats, tomatoes, wine, bay leaf and reserved mushrooms and prunes and their soaking liquid, being careful not to pour off the sediment in the bottom of the bowl. Mix well.
  • Bring to a boil over medium heat. Lower heat.