O czym chcesz poczytać na blogach?

Desery

Gotuj online

Daktyle. Są wysokokaloryczne, to prawda, ale dostarczają też kwasu foliowego i witamin. Obniżają poziom cholesterolu oraz ułatwiają trawienie. A przede wszystkim są afrodyzjakami. Świetne do ciast.

Suszone jabłka. Idealna przekąska, jeśli musisz uważać na poziom cholesterolu lub cukru. Zapobiegają tez nowotworom i chorobie Alzheimera. W deserach z galaretką zastąpią świeże owoce.

Dodac bakalie, wymieszać i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Nastepnie wbić jaja i zamieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Wszytskie składniki wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piec w srednio nagrzanym piekarniku (ok. 150oC) około 40 minut.

 

Rada: Zamiast bułki tartej można użyć mąki. Można dodać do ciasta także skórkę pomarańczową.

18:10, gotujonline , Desery i ciasta
Link Komentarze (1) »

Monika pisze...

Ajka
Ania & WO
Doktor w kuchni
Katarzynowe Pasje
Kwestia Smaku
Leo B.
Moje Wypieki
Na Grabinie
Pracownia Wypieków
Strawberries...
Tofalaria
Trufla
White Plate
Pisz blog
Dodaj blog do ulubionych
Wersja mobilna
RSS
poniedziałek, 18 stycznia 2010
o sobie inaczej

Jakim jesteś deserem?

Słodkie Inspiracje

Ostatnie wpisy
  • Nowy blog
  • YEAH!!! :)
  • Narazie koniec.
  • Bez tytułu
  • Babeczki z kremem waniliowym
  • Zapiekanka naleśnikowa
  • Tort lodowy
  • Kokosowe placuszki z ananasem
  • Ciasto czekoladowe
  • Pulchne bułeczki Pippi ...
Zakładki:
Coś więcej o mnie...
Mania179
Spis streści
Baby, babki i ciasta ucierane
Bułki
Chleb
Ciasta czekoladowe
Ciasta kruche
Ciasta z kremem
Ciasta z owocami
Ciasteczka
Desery
Drożdżowe
Krajanki
Lody i desery lodowe
Muffinki

Schudnąć 40kg!

Upiec biszkopt :
2 jajka ubić z 0,5 szklanki cukru, dodać 0,5 szklanki mąki i płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. Piec 30 min w temp 200oC.

Masa budyniowa:
2,5 szklanki mleka, 0,5 szklanki cukru, 3-4 żółtka, 0,75 szklanki mąki krupczatki (lub zwykłej pszennej). Ugotować z tego budyń i wystudzić. Utrzeć z 0,5 kostki masła roślinnego.

Masa „krówkowa”:
gotowa lub przygotowana z mleka skondensowanego (puszkę mleka należy gotować pod wodą 3 godz. Wystudzić.)
Polewa czekoladowa: 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru, 3 łyżki wody i 2 łyżki kakao rozpuścić w garnku i gotować na wolnym ogniu 7-8 min.

Wykonanie:
biszkopt + masa budyniowa +  herbatniki + „krówka” + krakersy + polewa czekoladowa.

PYCHA!!!

08:30, chudniemy-razem , Wypieki i desery
Link Dodaj komentarz »